Pitkästä aikaa tekstiä. Kuukaudet vierii kaikessa muussa, vaikka ajatuksia koko ajan päässä pyörii. Jonkun aika pienessä mielessäni on pyörinyt ihmetys, miten ihmiset luottavat poliisiin. "Jos on ammatiltaan poliisi, niin on luotettava kaikinpuolin". Ei, ei se niin ole. Toki, jos meinaa työssään pysyä, on syytä pysytellä erossa rikollisuudesta, mutta se ei ole sama asia kuin rehellinen / luotettava. Poliisikin on ihminen, jolla on heikkoudet. Ja nämäkin ihmiset tekevät rikoksia. Täältä löytyy tietoa, jos nuo kiinnostavat enemmän. Itse en ole tutustunut ko. linkkiin sen enempää. Löysin sen juuri tätä kirjoittaessa. 

 

Instituutiona Poliisi lienee luotettava Suomessa. Aika harvakseltaan tuntuu ylilyöntejä tai asiattomuuksia sattuvan. Toki esille on tullut huumepoliisissa tapahtuvaa toimintaa jne. Ja tutkintaankin on median mukaan vaikea löytää väkeä. Asiasta löytyy valtavasti tietoa googlettamalla.. enkä todellakaan kaikkea tähän linkkaa.

lähde: http://www.vaalitutkimus.fi/fi/poliittiset_asenteet/luottamus_yhteiskunnallisiin.html

Olisi mukava nähdä miten nuo edellä mainitut rikokset vaikuttaisivat tuohon yllä olevaan kaavioon. Tämän kaavion jälkeenhän on tullut paljon esille poliisihenkilöiden tekemiä rikoksia.

 

On kumminkin aika korkealla sijalla kumminkin tuo Poliisi. Muutenhan tuo lista on juuri sitä, mitä tässä on useita vuosia aikaisemminkin ollut. Ei siinä juuri muutoksia ole tullut. 

 

En muuten ota kantaa noihin muihin, mutta ei kovinkaan yllätä tuo häntäpään huippu: Puolueet. Yllättää tosin itselleni oli eduskunta. Olisin luullut, että nämä kaksi menisivät jotakuinkin käsikädessä. Tosin tähänkin olisi kiva nähdä tämän päivän tilasto, kun Katainen kavereineen on saanut mellastaa. 

 

POLIISISTA VIELÄ..

Kumminkin kaikesta huolimatta, tuntuu että ihmiset luottavat poliisiin. Ja pääsääntöisesti kentällä työskentelevät poliisit, joihin olen törmännyt, ovat olleet ihan asiallista väkeä. Tällä siis tarkoitan ihan sitä partioivaa poliisia, joka huomauttaa toisinaan ajotavoista tai jonkun henkilön pyynnöstä hillitsee juhlintaa.. ei sillä, että juhlisin erityisen kovasti. Mutta kyllähän se vain niin on, että ei niihin sen enempää luottamista ole, kuin kehen tahansa. 

 

Noh, en tällä kertaa tämän syvemmin. Tämä nyt oli enemmän sellainen harjoitus (uudelleen) kirjoitteluun.