Pohjautuu Maaseudun Tulevaisuuden artikkeliin.

Aiheeseen liittyy hyvää ja huonoa. Hyvää on se jotta laki määrää ettei kanoja saa pitää todella pienessä häkissä (tosin edelleen saa jatkaa liian pienessä). Huono puoli puolestaan on se, jotta tätä lakia ei noudateta läheskään kaikissa maissa. Ennalta arvattavaa oli, jotta Euroopan B-maat erilaisen kulttuurin omaavat maat eivät ota tosissaan heidän taloudellista pärjäämistään koskevia lakeja. Yllättävää itselleni on jotta joukosta löytyy Belgia ja Britit. Näiden lisäksi laiminlyöntejä on havaittu Bulgariassa, Kyproksella, Ranskassa, Kreikassa, Unkarissa, Italiassa, Latviassa, Puolassa, Espanjassa, Slovakiassa, Portugalissa ja Romaniassa.

En ole kovin tarkkaan seurannut, miten EU lakeja noudatetaan eri maissa, mutta kysyttäessä aiheesta olisin voinut melkeen luetella nuo kaikki. Ranska mukaan lukien. Mitä näille maille seuraa rikkomuksesta? Luultavasti ei mitään. Mutta tämä näyttää juurikin siltä, jotta osa maista vetää perässään muita kuin riippakiviä. Liekö sattuman kauppaa sekin, jotta suurin osa tässä listassa mukana olevista maista on niitä jolla on todettu olevan jonkin tasoisia rahaongelmia. Luultavasti oman mielikuvitukseni tuotetta, mutta jos pitäisi luetella selkeästi korruptuneita maita, niin listalla olisi aika pitkälti samat maat. Ei sillä että mikään EU-maa olisi täysin puhdas korruptiosta…… edes meidän oma lintukotomme Suomi.

EU-tottelevaisuus – Faktaa ei ole esittää, mutta usein kerrotaan jotta pohjoismaat ovat tottelevaisempia EU-politiikan suhteen. Kuullostaa hyvältä, mutta onko se sitä varmasti? Kulttuurieroistammekin johtuen, auktoriteetin kunnioitus on poikkeavaa eteläisen ja pohjoisen Euroopan välillä. Mutta mikä olisi oikea tie? Etelä ja itä Euroopan opetteleminen kuuliasemmaksi vai pohjoisen opetteleminen ei-kuuliaiseksi? Vai jokin siitä väliltä? Tällä hetkellä tämä toiminta on kuin koululaisten ryhmätyö, jossa vain kiltit oppilaat kantavat kortensa kekoon ja kaikki nauttivat menestyksestä.    ..sillä erolla jotta en täysin usko EU-menestykseen..

Tarvitseeko “tyhmiä” lakeja totella? Rehellisesti sanoen en itse täysin lainkuuliainen ole ja oikaisen kohdissa, mitkä itselleni ei sovi. Itsekästä, eikö vain. Mutta kun kiinni jään, niin vastaan rötöksistäni. Soisin näkevän saman myös näiden EU-lakia rikkovien maiden kohdalla.