Propagandaahan se on. Ehkä joskus jollain tasolla uskoin tuohon, mutta samaa huttuahan tuo on kuin Pohjois-Korean ”Meillä ei ole mitään kadehdittavaa maailmalta”. En vertaa meitä tuon enempää Pohjois-Koreaan, koska meillä ei ihmisoikeus ja sananvapaus vielä niin mudissa ole kuin P-K:ssa. Huomaa sana vielä!

 

Itse melkoisen nationalistisena isänmaan ystävänä olin ennen valmis merkittäviinkin toimiin maamme ja kansakuntamme puolesta. Viimeisinä vuosina katsellessa kuinka meitä viedään kuin pässejä teuraalle kohti EU-liittovaltiota, on suurimmat uhrausvalmiuteni isänmaata kohtaan kaikonneet, niinkin alas että en näe enää syytä miksi juuri minun tarvitsisi ponnistella tämän maan hyväksi. Porukka kerää namuja omaan kuppiin sen minkä ehtii, niin Suomessa kuin koko EU:ssa.

 

Me kiltteinä ja kuuliaisina suomalaisina aherretaan selkä hiessä, maksetaan korkeita veroja rehellisesti, jotta voimme pelastaa keski- ja eteläeurooppalaisia pankkeja ja valtioita heidän omien hölmöilyiden vuoksi. Itse en ole taloustieteilijä enkä pysty todistamaan että maksamatta jättäminen olisi parempi vaihtoehto, mutta ei tuo maksaminenkaan järkeen käypä ratkaisu ole. Kumminpäin tahansa, niin maksumiehiä ollaan. Siitä huolimatta vaikka tunnustaudun taloudesta oikeasti tietämättömäksi, niin uskallan julistaa että nykyinen rahankäyttö politiikka ei kestävällä pohjalla ole. Suomen valtionvelka on ennätyskorkealla, lainaa otetaan lisää jolla rahoitetaan tukipaketteja muille, joiden tulevaisuudesta ei ole varmuutta. Henkilökohtaisesti epäilen heidän tahtotilaakin siitä tulevaisuuden varmuudesta.

 

Kuka tästä kärsii?? Suomalainen työntekijä tai omaisuutta omistava yksityishenkilö. Käsittämätöntähän on että etelässä on kyetty ja kyetään edelleen pitämään veroprosentteja alempana kuin Suomessa ja niitäkin veroja siellä kierretään. Mitä me täällä teemme? Niin kuin jo aikaisemmin mainitsin, maksamme rehellisesti veroja mutta korkeammalla prosentilla. Itse en ole edes miettinyt mahdollisuutta veron kiertoon, mutta tämä epätasaisesti jakautuva oikeus tulevan EU-liittovaltion jäsenten kesken, on saanut mieleni toiselle tielle. ”Miksi minä maksan rehellisesti jos ei muutkaan maksa?”.  Ns yhteiseen hyväänhän niitä pitäisi maksaa mutta olen kyllästynyt raatamaan perse ruvella sen eteen koska niin moni muukin siitä luistaa. Ei vaan jaksa eikä viitsi enää. Onhan se itsekästä, mutta saattaa olla niin että tulevaisuudessa vain ne itsekkäät ja röyhkeät ihmiset pärjää. Aion lukeutua pärjääjien joukkoon.

 

Paluu vielä edellisen kappaleen alussa mainittuihin objekteihin eli työntekijä / omaisuutta omistava henkilö. Nämä kaksi ovat sellaisia ryhmiä jotka voivat kaikkein vähiten tässä vaiheessa (vielä toistaiseksi) ruveta pelaamaan samaa peliä kuin eteläiset veljet ja sisaret.. miksi?? Heillä on erittäin suuri riski hävitä se kaikki minkä eteen ovat elämässänsä raataneet. Kenellä on talo tai asunto, kenellä mielenkiintoinen työura tai muuten kiva työ. Nyt ei ajatuksiani pidä sotkea materialismiin, omistamisen onnellisuuteen tai rahan ihannointiin. Tämä ei ole sitä. Itse kuulun noista ryhmistä siihen ensimmäiseen (vain siihen ensimmäiseen). Itse hankin itselleni asuimiston että saisin sen maksettua omaksi ennen kuin jään eläkkeelle, jolloin asuinkustannukseni olisivat pienemmät kuin vuokralla ollessa ja täten pärjäisin paremmin itse ilman valtion tms yhteisön tukea.

 

Otsikon mukaisesti kysymys mielessäni heräsi ko sanontaan. Onko se parempi muka syntyä Suomeen kuin johonkin muuhun maahan. Tottakai jos ruvetaan karrikoimaan, monessa maassa on asiat huonommin kuin meillä täällä. Mutta olisiko se muka huonompaa syntyä esimerkiksi Norjaan, Ruotsiin, Alankomaihin, Belgiaan, Tanskaan, Itävaltaan, Saksaan, Sveitsiin? Nuo luettelemani maat ovat kumminkin niitä Eurooppalaisia sivistysvaltioita, millä lienee asiat ihan hyvin. Vaikkakin Belgialla tiettävästi on jotain sisäisiä ja taloudellisia ongelmia. Listaanhan voisi vielä lisätä muutamia valtioita, kuten Britit, Luxemburg, Liechtenstein. En ole myöskään tämän asian erikoistuntija, vaan menen ihan tunnepohjaisesti.

 

EU Liittovaltion sisäiset ongelmat

 

Katainen jossain vaiheessa kesää väläytti ajatuksen: ”Otetaan Yhdysvalloista mallia”. Ajatus on niin huono että en edes Kataiselta olisi odottanut tuollaista. EU jäsenvaltioiden versus Jenkkilän osavaltioiden kulttuuriset, elintasolliset ja  kielellisetkin erot ovat aivan eri sfääreissä. Ja eipä tuo kuuleman mukaan aivan kivutonta ole ollut USAnkaan elämä liittovaltiona.