NATSIKORTTI

Vaikka itse olen sitä mieltä jotta maahanmuuttoa pitäisi järkeistää, eikä tänne kuuluisi päästää kaikenmaailman pummeja ja rikollisia nauttimaan runsaista etuuksista, niin tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole keskustella siitä, vaan otsikon mukaisesta asiasta.

En usko että olen ainoa, oikeastaan tiedänkin etten ole ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota maahanmuutto-keskusteluissa maahanmuuttopolitiikkaa kriittisesti vastaan nostettavasta "Natsikortista". Halutessasi voit tarkistaa sanan natsikortti täältä tai täältä. Ok, jälkimäinen on kieliposkella tehtyä mustaa huumoria vaaliva sivusto. Mutta kuten sanotaan, vitsissä on totuuden siemen.



Ylläoleva sarjakuva on huumoria, niinkuin tiedämme, mutta siinäkin itää totuuden siemen. Itse ole havainnut että tuo kortti pelataan, kun järjellinen mielipiteen perustelu mahdollisuus loppuu ja yleensä tuo tuntuu loppuvan nimenomaan, kun keskustelu koskee maahanmuuttoa tai maahanmuuttopolitiikkaa. Samaan kategoriaan laitan maahanmuuttokriittisen ihmisen nimeämisen suvaitsemattomaksi tai rasistiksi. Ei kai se hyvänen aika ole suvaitsemattomuutta, rasismia tai natsismia, jos arvostelee meidän omaa maahanmuuttopolitiikkaa. Eihän siinä ketään tuomita rodun, ihonvärin tai kansalaisuuden takia, siinä arvostellaan suomalaista politiikkaa.

KAKSINAISMORAALI

Näitä asioita ei periaatteessa yhdistä muu kuin se, että molemmat aiheuttavat itsessäni ärsytystä (sekä se että nämä molemmat asiat olen huomannut ilmaantuvan samassa porukassa, sanoisin että siihen liittyy viher-vasemmistolaisuus, mutta en sano koska en leimaa ketään uskomuksiensa / mielipiteidensä / uskontonsa vuoksi). Ärsytystä minussa tämä aiheuttaa, kun itse ollaan niin hyvä tapaisia, maailman pelastajia ynnä muuta. Ei siinä siis mitään pahaa ole, mutta jos teillä on vahvoja mielipiteitä ja ohjeita, niin käyttäytykää itse sen mukaisesti myös, PERKELE. Anteeksi voimasanan käyttö, ei kuulu tapoihini, mutta jo pelkkä ajatus hermostuttaa.. vaikka hetkittäin joidenkin toilailut naurattaisi, jollei se olisi niin säälittävää ja samalla ärsyttävää. Jotta selkenisi, mitä ajan takaa niin annan esimerkkejä elävästä elämästä (ja facebookista). Harmi etten näistä tullut ottaaneeksi print screeniä, jota voisin esitellä. Henkilöt, joista tässä puhun pidän nimettömänä, jo sukulaissovun säilyttämiseksi mutta myös siksi, ettei minulla ole tässä esittää kertomisiani todeksi. Itsehän painotan että lukemansa paikkansa pitävyyttä kannattaa aina harkita, joten lukija hyvä, tee juuri niin. Näitä kahta kertomusta väitän siltikin todeksi:

1) Facebook keskustelu, jossa yhteiseen suureen ääneen Helsingin seudun vihreiset päivittelevät lentoliikeenteen haitallisuutta ja ihmisten piittamattomuutta ympäristöstään ja hiilidioksipäästöistä. Ketjussa tuomittiin niin työmatkat kuin lomamatkatkin (tosissaan harmittaa etten voi jakaa tätä keskustelua kuvana). Kunnes eräs henkilö tiesi kysäistä eräältä kritisoijalta:"Etkös itsekin matkusta aika paljon?". Vastaukseksi kysyjä sai:"Neljä kertaa vuodessa käyn Euroopassa, mutta elän muuten niin ekologisesti".. VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ sanon minä. Suuren ääneen kritisoidaan muiden lentelemisiä, mutta oma lentely ei ole paha kun "elän muuten niin ekologisesti".  Mistä pirusta tämä henkilö voi tietää kuinka ekologisesti muut matkustajat elävät.

2) Kovasti on ollut puhetta lohesta ja sen ylikalastuksesta. Tässäkin tapauksessa säästän itseäni sukulaisvihalta, enkä paljasta henkilöllisyyttä. Esimerkin henkilö on itse ollut äänekäs valistaja lohen ylikalastusta vastaan. Tämä henkilö laittoi isänsä syntymäpäiville kuuleman mukaan juusto-lohi-piiraita tjs. Itse en siis ollut siellä syntymäpäivillä, mutta kuulin kyllä miten erinomaisia nämä piiraat olivat olleet. Ehkä se lohi kaupasta ostettuna ei ollut sitä ylikalastettua lohta. ;)

Näillä molemmilla henkilöillä on puheissaan hetkittäin viisaita ajatuksia. Puheiden tarkoitus on hyvä, mutta menettää täysin uskottavuutensa kun eivät itse sen mukaan toimi. Toisaalta tuohon vain voi sanoa että Vihreethän tunnetusti puhuvat ja toimivat eri tietä pitkin. Tämän väitteen taakse saan jopa tutkittua tulosta, ettei koko artikkeli mene aivan täysin jauhannaksi ilman minkäänlaista faktaa. Noh, ovathan lupauksista kumminkin yli puolet pidetty..

Tälläistä tänään, se olisi Walking Dead aika!